luni, 1 decembrie 2008

REZUTATELE ALEGERILOR

Conform datelor furnizate de catre INSOMAR, in urma sondajului efectuat la iesirea de la urne, alegerile parlamentare au fost castigate de alianta PSD + PC cu 36,2% din mandatele pentru Camera Deputatilor si respectiv 35,9% din mandatele pentru Senat. Pe locul secund in preferintele romanilor s-au clasat reprezentantii PD-L care au obtinut urmatoarele rezultate: 30,3% locuri in Camera Deputatilor si 31,1% locuri in Senat. Pe locul trei, regasim partidul aflat inca la guvernare, PNL cu 21,4% din voturi pentru Camera Deputatilor si 19,9% pentru Senat.
UDMR este pe locul patru cu 6,7% din voturi atât pentru Cameră cât şi pentru Senat. Următorul partid pe listă este PRM care a obţinut 3,3% la Camera Deputaţilor şi 3,4% la Senat.
PNG a obţinut 2,1% la Camera Deputaţilor şi la Senat.
Estimarea a fost făcută la nivel naţional pentru voturile exprimate până la ora 18.30.
Sursa: Realitatea TV
Din nefericire in Romania sondajele de opinie , realizate de INSOMAR sau alte organizatii, continua sa-si piarda credibilitatea. Sondajul INSOMAR, dat publicitatii aseara imediat dupa incheierea votarii , a avut marje de eroare de peste 5% , iar azi dimineata, dupa numararea a 71% din totalul de voturi exprimate in tara, s-a produs rasturnarea stangii de catre dreapta.
Conform numararii de pana la ora 10, partidul care a castigat aceste alegeri parlamentare este PD-L si nu PSD+PC.
La Senat, PDL a obţinut 34,67 % din voturi, PSD+PC 33,36% urmat de PNL, cu 18,18%, în timp ce UDMR a obţinut 6,44% din voturi, după centralizarea făcută până luni, la ora 8.00, a voturilor valabil exprimate din 71,06% din secţiile de votare, de la nivelul întregii ţări, a anunţat BEC.
În ceea ce priveşte Camera Deputaţilor, PDL a obţinut 33,29 % din voturi, PSD+PC 32,51% urmat de PNL, cu 18,10%, în timp ce UDMR a obţinut 6,20% din voturi.
Sursa: MEDIAFAX

http://www.psd.ro/PDF/BrosuraAngajamente.pdf

Niciun comentariu: